Scopes

Scopes

We voeren elke scanopdracht uit met aandacht voor de scope. Zo kan al vanaf de projectvoorbereiding rekening gehouden worden met het doel van de scan en het verdere gebruik binnen jouw organisatie.

staalconstructie

Staalconstructies

Stalen constructies van grote installaties kunnen doorheen de jaren vervormen. Denk hier bijvoorbeeld aan dakspanten of grote stalen balken waar een grote machine op rust. Aan de hand van een 3D scan kunnen we de vervorming waarnemen en meten of die nog binnen de normen is.

industriële installatie

Installaties

Complexe installaties waar weinig doorgangs-ruimte in is kunnen aan de hand van een 3D scan in kaart gebracht worden. Zo krijg je een beter inzicht in moeilijk bereikbare zones.

productielijn

Productielijnen

Door een 3D scan te laten uitvoeren van een productielijn waar aanpassingen of ombouwing-en aan moeten gebeuren, kan je afmetingen heel precies achterhalen van op je computer. Zo hoef je niet altijd ter plekke te gaan in de productiehal.

opslagtanks

Opslagtanks

Om te voldoen aan de VLAREM II wetgeving moeten de opslagtanks  van gevaarlijke stoffen voldoen aan een aantal eisen. Eén van deze eisen is het kunnen aantonen dat de zetting of verzakking van de tank de maximale waarde zoals beschreven in de EEMUA159 norm (of API653 = Amerikaanse variant) niet overschrijdt. Naast de zettingsmeting kunnen we aan de hand van een 3D scan ook de rondheid van een tank analyseren.

productiehal

Productiehal

Sommige productiehallen staan er al tientallen jaren. Hiervan is vaak geen documentatie meer beschikbaar. Machines zijn soms verplaatst of bijgebouwd. Als men nieuwe zaken wilt bijbouwen stuiten we soms op onaangename verrassingen. Aan de hand van een 3D scan kan men heel snel de correcte afmetingen van de hal en de posities van de machines, bordessen, leidingen enz. verder in kaart brengen.

3d puntenwolk schip

Ballastwatersysteem

Alle schepen moeten vanaf 2024 een goedgekeurd Ballast Water Management Behandelingssysteem hebben conform de D2-norm. Met 3D laserscanning brengen we het bestaande ballastsysteem in kaart. Op basis van deze 3D meting wordt onderzocht welke aanpassingen moeten gebeuren aan het schip om te voldoen aan het ballastwaterverdrag.

Lees meer

piperack

Piping

Een grote lange piperack die in kaart moet gebracht worden? Vernieuwingen of verbouwingen waar de piping cruciaal is? Laat een 3D scan hierin een meerwaarde zijn.

3D scan van flens

Flenzen

Moet er ingetakt worden op bestaande flenzen en kan de machine of installatie maar beperkt worden stilgelegd? Bespaar je stilstand tijd door een 3D scan van de flens te laten uitvoeren. Zo ben je zeker dat het past.

Bespreek je vraag met onze experten!

Onze experten zijn vertrouwd met technische en industriële omgevingen en denken graag mee na over uw engineeringprojecten en meetvragen.

Neem nu contact op en bespreek de mogelijkheden.