Engineering

Toepassingen » Engineering

Basic Engineering

Wanneer er geen tekeningen beschikbaar zijn van tanks, piping, machines, enz., of wanneer deze niet meer actueel zijn, dan biedt laserscanning en modellering de oplossing.

 

2D plannen en 3D modellen

De laserscanner meet ieder detail aan een hoge nauwkeurigheidsgraad. Deze scans worden verwerkt tot een 3D puntenwolk van de gescande omgeving. Deze pointcloud vormt de basis voor het tekenen van 2D plannen en 3D modellen. Het is niet noodzakelijk om de volledige ruimte te modelleren. In overleg met de klant bepalen we welke delen uitgetekend of gemodelleerd moeten worden.

De as-built tekeningen en modellen worden opgeleverd volgens de gebruikelijke standaard van de klant. Als er een lokaal referentiestelsel gebruikt wordt op de site, kunnen we de puntenwolk, plannen en modellen hierop afgestemmen. Ons landmeters zorgen voor een nauwkeurige positionering van alle gegevens.

 

Isometrie

Nauwkeurige iso’s zijn een basis voor piping binnen de industrie. Maar het tekenen en uitwerken van iso’s is geen evidente materie. Door het laserscannen van de piping genereren we een nauwkeurig 3D model waaruit er iso’s kunnen gecreëerd worden. Deze iso’s kunnen gebruikt worden voor zowel engineering als constructie.

3D model en isometrie van piping

Bespreek je vraag met onze experten!

Onze experten zijn vertrouwd met technische en industriële omgevingen en denken graag mee na over uw engineeringprojecten en meetvragen.

Neem nu contact op en bespreek de mogelijkheden.